10 ok, amiért várom az őszt

Home / Lifestyle / 10 ok, amiért várom az őszt
10 ok, amiért várom az őszt

1, Ilyenkor a legjobb filmeket vagy sorozatokat nézni. Kinn már hűvösebb van, esetleg az eső is esik, és nincs annál jobb, mint hosszú zokniban bekuckózni a takaró alá a kutyusaimmal együtt.

2, Újabb dekoráció kerülhet a lakásba, ami a legtöbbször “friss”, mert szeretek tobozokat, gesztenyéket gyűjteni, vagy dísztököket venni és azzal dekorálni.

 

 3, Az első pont megkoronázása egy meleg tea/kávé/kakaó. Persze filmezés nélkül is jól esik a melegítő ital, meghozza az igazi őszi hangulatot. Általában a teákat szeretem, de a Starbucks Pumpkin Spice Latteját minden évben nagyon várom.

 

4, Végre viselhetünk gumicsizmát, hiszen vannak napok amikor egyfolytában esik az eső.

5, Ősszel lehet a legkreatívabban öltözködni, mert pont kellemes a hőmérséklet. Simán felvehetünk bakanccsal nyári ruhát, vagy szandált hosszú nadrággal.

 

 

6, Elő a könyvekkel! Olvastad a Hygge című könyvek valamelyikét? A lényege mindegyiknek ugyanaz: a dán boldogság titka. Nem kell nagy dolgokra gondolni, hiszen az élet apró örömei a fontosak. Gyertyák, eső, filmek, könyvek, egyszóval minden, ami az őszhez köthető.

 

7, Halloween-i készülődés. Szeretek a barátaimmal beöltözni, vagy extrémebb sminket elkészíteni. A lakást is “ijesztőbbre” dekorálom erre a pár napra. Összehozza az embereket egy ilyen alkalom, úgyhogy szerintem semmi gond nincs azzal, ha újabb szokások épülnek be hozzánk.

8, Olyan finomságokat ehetünk, mint a sült gesztenye és a sült tök. Sőt ebben az évszakban szeretek a legjobban sütni. Tökös pitét tavaly is készítettem és annyira ízlett mindenkinek, hogy idén sem maradhat el.

 

9, Elkezdhetünk készülődni karácsonyra. Na nem a fa feldíszítésére gondolok, de van pár dolog amit célszerű időben beszerezni. Dekorációkat szoktam rendelni, aminek idő kell, hogy megérkezzen. Idén például a kutyusaimnak is szeretnék karácsonyi csúnya pulcsit, amit októberben legkésőbb meg kell rendelni. Ha látsz valakinek egy ajándékot, aminek úgy gondolod, hogy örülne, akkor ne halogassd, mert a hónapok gyorsan elröpülnek.

Yankee candle-salted caramel

10, A kedvenc sós karamellás gyertyám illata nélkül nincs is ősz. Amikor elkészültem a dekorációval leülök a kanapéra a kezemben egy bögre teával és meggyújtom a gyertyát. Ettől a ponttól érzem igazán az ősz eljöttét.

Leave a Reply

Your email address will not be published.