A ropogós amerikai csokis keksz az egyik kedvencem, ha édességről van szó (nincs túl sok édes dolog amiért odalennék), ezért a napokban elkészítettem egy viszonylag diéta-barát verziót. Pillanatok alatt össze lehet állítani, sütni viszont sokkal tovább kell, mint a sima lisztes-cukros társait.
Hozzávalók:
- 200 gramm zabpehelyliszt
- 1 zacskó sütőpor
- 150 gramm édesítő
- 150 gramm növényi sütőmargarin
- 2 db tojás
- 150 gramm étcsoki
Minden hozzávalót összekeverünk az étcsoki kivételével, majd egységes masszává gyúrjuk. Utána belekeverjük a feldarabolt étcsokit és egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanállal kiszedjük az adagokat, amiket utána szét is lapítunk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és megsütjük. 🙂 Egy nap elteltével már sokkal ropogósabbá válik, én akkor szeretem igazán.
Leave a Reply