A napokban készítettem ezt a tésztát, ami saját recept, és végre sikerült egy jó képet is készítenem róla, mielőtt megettem 😀 Többször volt már ilyen, hogy estére “összedobtam” valamit, ami nagyon fincsi lett, de sajnos nem fotóztam le, kép nélkül pedig nem szerettem volna feltölteni ide a blogra a receptet. Úgyhogy fogadjátok szeretettel és igyekszem a későbbiekben a többi saját ötletet is feltölteni.
Hozzávalók:
- egy doboz/ csomag nagyobb garnéla rák
- szárított kakukkfű
- 1-2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve
- olívaolaj
- spagetti tészta
- 200 ml kókusztejszín
- egy kevés növényi tej (én rizstejet használtam)
- só, bors
- 1 kávéskanál keményítő
Egy kevés olívaolajon süsd pár percig a rákokat, majd amikor már szép pirosak add hozzájuk a fokhagymát, citrom levét és pár csipet kakukkfüvet. Süsd még pár percig, majd szedd ki egy tálba őket. Közben tedd fel főni a tésztát al dente állagúra. Az előbb használt serpenyőbe öntsd bele a kókusztejszínt, 1 dl növényi tejet és ízesítsd sóval, borssal. Pár perc után mehet bele a keményítő. Amikor már krémes állagú, keverd bele a leszűrt tésztát és a rákokat, majd pár percig kevergesd még a tűz fölött, és, ha úgy érzed mehet még bele egy kevés kakukkfű. Jó étvágyat!
Leave a Reply