Gyömbér- citrom tonik

Home / Gastro / Gyömbér- citrom tonik
Gyömbér- citrom tonik

Nyakunkon az influenza szezon, ráadásul ez a mostani fajtája igencsak makacs. Több ismerősöm is legalább egy hétig betegeskedett és nagyon nehezen gyógyult fel. Én nem szoktam félni  a járványoktól, inkább a megelőzés híve vagyok. Fontosnak tartom, hogy rendszeresen végezzek testmozgást, kipihent legyek és vitaminokat szedjek. Emellett pedig mindenféle házi  praktikát is szívesen kipróbálok, ami pluszban erősítheti az immunrendszeremet. A most következő recept nem saját fejlesztés, hanem egy angol vlogger -Lydia Millen- csatornáján hallottam, aki sokat betegeskedett és az orvosa tanácsára elkészítette ezt a főzetet, amit minden reggel fogyaszt. Nem tudom mennyire ismeritek őt, ezért úgy döntöttem megosztom ezt a receptet itt, hogy minél több mindenki kipróbálhassa, hiszen nagyon egyszerű, természetes összetevőkből áll és hatásos.

Hozzávalók:

  • 3 db citrom
  • 100 gramm gyömbér
  • 500 ml víz

Reszelj 500 ml vízbe 100 gramm gyömbért. Forrald fel, majd hagyd állni 45 percig. Ezután facsard bele 3 db citromnak a levét és szűrd át a főzetet a gyömbér miatt. Ha gondolod ízesítheted még egy evőkanál mézzel.

Én egy üvegben tárolom a hűtőben és minden reggel shotként fogyasztjuk, de ráérősebb napokon egy bögre forró vízzel öntjük fel, hogy tovább tartson. Egy héten elég egyszer elkészíteni és megvan a heti adag.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.