Hámlasztók harca

Home / Beauty / Hámlasztók harca
Hámlasztók harca

Egy ideje bevett rutin a bőrápolásomban a mindennapos kémiai hámlasztás. Nagyon jól karbantartja a zsíros bőrömet, szerintem, ha nem használnám sokkal mitesszeresebb lenne. Több félét is kipróbáltam, eddig a Skinsmart oldaláról rendeltem őket. Megmondom őszintén, hogy mind a három hámlasztó, amiről írni fogok, bevált többé- kevésbé, úgyhogy ebben a posztban a hatékonyságuk mellett egyéb dolgokat is összehasonlítok, hogy eldönthessétek Nektek melyik lehet a legmegfelelőbb.

A legelső hámlasztó, amit kipróbáltam két éve a Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant. Ez egy folyékony víz állagú hámlasztó. 10 990 ft az ára a 120m ml-es kiszerelésnek. Nekem egy évig biztos elég volt ez az adag, bár volt amikor szüneteltettem a használatát. Először egyáltalán nem láttam, hogy használna, utána viszont egyszer csak beindult a dolog, elmúltak a mitesszerek a homlokomon, az arcom többi részén pedig csökkentek. Az állagával nem voltam annyira kibékülve, mert elég olajos érzetet hagy maga után és sok idő mire beszívódik, úgyhogy várni kell jó pár percet mire tudunk egyéb krémeket is használni.

Másodjára a Geek & Gorgeous Cheer Up 6% Mandelic + BHA Liquid hámlasztóját rendeltem meg. A 100 ml-es kiszerelés 7400 ftba kerül. Ezt már minden este használtam és így háromnegyed évig volt elegendő. Ez is víz állagú, viszont nincs utána olajos érzet és sokkal gyorsabban szívódik be. Hatásra ugyanazt nyújtotta, mint a PC, csak kellemesebb használni és árban is kedvezőbb.  Egyébként mindkettőnél azt írja a használati utasítás, hogy egy vattakorongot itassunk át vele és töröljük át az arcot, de én inkább csak az ujjaimra öntöttem egy keveset és szétkentem az arcomon, így jobbnak éreztem, mert nem szívta be a felét a vatta.

A harmadik hámlasztót pár hónapja rendeltem. Ez a The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution hámlasztója. Imádom ezt a márkát, mert elérhető áron kínálnak hatásos termékeket, ráadásul a minimalista dizájnt is kedvelem tőlük. A 30 ml-es kiszerelés 1990 ft. Még van belőle bőven, bár szerintem pár hónapra lesz csak elegendő. Ezt a hámlasztót azért szeretem annyira, mert pillanatok alatt beszívódik. Szinte rögtön használhatom is a következő krémet. Sajnos viszont azt vettem észre, hogy a Geek & Gorgeous-től szebb a bőröm felszíne, hiszen abban található mandulasav is, ami AHA hámlasztó, így a bőr felszínén hat. A The Ordinary-s hámlasztó tökéletes megoldás lehet azoknak, akiknek tényleg csak a pattanásos, zsíros bőr a probléma, viszont a kisebb ráncokkal, mitesszerekkel már nem veszi fel a versenyt.

Összegezve tehát: A PC és a G&G hámlasztó ugyanazt hozta tudásban, viszont a G&G állaga sokkal jobb, gyorsabban beszívódik és árban is kedvezőbb. A The Ordinary hámlasztója szinten tartja a bőrt, kevesebb tőle a mitesszer és nagyon gyorsan beszívódik. Mégis, ha egyet kell kiemelni a három közül, akkor az a Geek & Gorgeous Cheer up-ja. Ár-érték arányban ez a termék vált be nekem a legjobban.

Hetente egyszer használok egy erős kémiai hámlasztót a The Ordinary-től, az AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution-t. Ez annyira erős, hogy mindennapos használatra nem is alkalmas, ezért sem vettem egy kalap alá a többi hámlasztóval. A hatása ugyanaz, mint a fentieknek, csak erősebb koncentrátumban, és 10 perc elteltével le kell mosni az arcról.

Ne felejtsétek el, hogy hámlasztó használata mellett minden nap kell fényvédőt alkalmazni!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.