Humusz kókuszos rotival+ könyvajánló

Home / Gastro / Humusz kókuszos rotival+ könyvajánló
Humusz kókuszos rotival+ könyvajánló

A Közel-keleti konyha mindig is az egyik kedvencem volt. Ezért is örültem nagyon ennek a szakácskönyvnek, ezentúl itthon is készíthetem a finomságokat. Szerencsére már több bolt is nyílt a belvárosban, ahol különlegesebb hozzávalókat, fűszereket is be lehet szerezni. Ennek ellenére a könyv egyik pozitívuma a gyönyörű képek mellett az, hogy csupa olyan recept található benne, amit könnyű elkészíteni és szinte bármelyik boltban kapható hozzá alapanyag. Egyik vacsorára a humuszt választottam a receptek közül, a kókuszos rotit pedig a Glamour magazin 2018 októberi számában olvastam a 348. oldalon. Annál a receptnél annyit változtattam, hogy teljes kiőrlésű lisztet használtam. Írjátok meg hogy ízlett, ha kipróbálnátok! 🙂

Humusz 8 személyre:

3×400 g konzerv csicseriborsó ( tartsd meg 1,25 doboz levét)
kb 4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál fokhagyma olaj ( én sima fokhagyma gerezdeket tettem bele)
3 citrom leve
4 evőkanál tahini
2 evőkanál só
őrölt paprika
20 g finomra aprított korianderlevél ( én sima fűszert használtam)

Aprítsd össze a csicseriborsót, közben finoman adagold hozzá a levét és az olívaolajat. Végül add hozzá a fokhagymát, citromlevet, tahinit, sót és koriandert. Turmixold simára. Tálalás előtt finoman hintsd meg őrölt paprikával.

Kókuszos roti 8db:

256 gramm liszt
60 gramm kókuszreszelék
1 teáskanál só
1 evőkanál olaj
meleg víz

A lisztet, a kókuszreszeléket és a sót öntsd egy nagy tálba, majd add hozzá az olajat és annyi meleg vizet, amivel összeáll a tészta és nem lesz ragacsos. Oszd nyolc egyenlő részre a tésztát, formázz labdákat, majd nyújtsd ki őket. Süsd meg száraz palacsintasütőben közepes lángon mindkét oldalát.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Middle Eastern cuisine has always been one of my favorites. That’s why I was very happy with this cookbook, and now I can make delicacies at home. Fortunately, there have been several shops in downtown where special ingredients and spices can be obtained. Despite this, one of the positive features of the book besides the beautiful images is that it contains  recipes that are easy to make and you can find ingredients in almost any store. For one dinner, I chose the humus from the recipes, and I read the coconut rot iin the Glamour magazine …. number. For that recipe I changed the way I used whole wheat flour. Write for me how it taste if you try it! 🙂

Humus for 8 people:

3 × 400 g canned chickpeas (keep 1.25 boxes of juice)
about 4 tablespoons olive oil
4 tablespoons garlic oil (I put garlic cloves in it)
3 lemon juice
4 tablespoons of tahini
2 tablespoons salt
ground paprika
20 grams of finely chopped coriander leaves (I used a smooth spice)

Chop the chickpeas, gently add the juice and olive oil. Finally add the garlic, lemon juice, tahini, salt and coriander. Shake it smooth. Sprinkle gently with ground paprika before serving.

Coconut Roti 8pcs:

256 grams of flour
60 grams of coconut ground
1 teaspoon of salt
1 tablespoon oil
hot water

Pour flour, coconut and salt into a large bowl, add the oil and enough water to make a soft, but not sticky dough. Divide the dough into eight equal pieces, form balls and roll out. Bake on both sides of medium flame in a dry pancake oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.