Kedvenc éttermeim Valentin napra

Home / Gastro / Kedvenc éttermeim Valentin napra
Kedvenc éttermeim Valentin napra

Pénteken lesz Valentin nap, ami már nálunk is egy megtartott ünnep. Szerintem nincs is ezzel gond, jól jön a szürke hétköznapok közé egy ilyen nap. Persze nem csak ekkor kell törődni a másikkal, mi is szoktunk Marcival rendszeresen elmenni programokra. Szeretünk színházba és moziba járni, enni valami finomat vagy jó időben csak kimozdulni valahova. Személy szerint nem vagyok az a túlzásokba eső típus Valentin napon, szóval nálunk nincs ajándékozás, beülünk vacsorázni és ennyi. 🙂 Ezek az éttermek a kedvenceim, ha nem lenne még ötletetek hova menjetek:

Vintage Garden: Ez a hely annyira gyönyörű, bár szerintem akkor volt a fénykora, amikor Timi és Döme még házasok voltak. Az ételek minősége viszont szerencsére nem változott. Mindig Vintage garden burgert eszünk itt. Ez a legfinomabb hamburger, amit valaha ettem, mindenképp próbáljátok ki. Az éttermet és a mellette lévő Sweet cukrászdát pár havonta új dekorációval frissítik fel és az ilyen különlegesebb napokon, mint Valentin nap, Nők napja és Anyák napja, extra dolgokkal is kedveskednek.

Curry house: Ez a hely elköltözött azóta Budára, mi még a pesti étteremben voltunk, de szerintem a helyszínen kívül semmi nem változott. Imádom az indiai ételeket, főleg azt, ami szószos és naan kenyérrel lehet tunkolni. A szószos ételek a curry-k, nálunk ez egy fűszer neve, ami megtévesztő lehet, de ők az elkészítési módot hívják így. Szóval, ha nem szereted a curry fűszert, nem kell aggódnod, mert a curry nevű ételek nem feltétlen azzal a fűszerrel készülnek. A legtöbb fogás csípős, de lehet kérni, hogy enyhébben készítsék el. A naan kenyérből pedig soha nem elég, mert annyira finom, hogy magában is megállja a helyét.

Twenyt six: Ezt a helyet vakon tettem bele ebbe a listába, mert mi is most Valentin napon próbáljuk ki először. Mégis annyira lenyűgöztek a képek és a koncepció, hogy nem hagyhattam ki. Egész évben 26 Celsius fok van és mindent növény borít. Az ételek keleties ízvilágúak és rengeteg koktél található az itallapon. Remélem nem fogok csalódni, mindenképp mesélek Nektek a tapasztalataimról. Járt már ott valaki esetleg?

Digó: Ennél az étteremnél nincs nagy választék, pizza kapható, de nem akármilyen. Kiskoromban kóstoltam először az igazi olasz pizzát és azóta nem tudok megenni semmi olyat, mint a Forte és társai. Szerintem a pizza legyen vékony, folyjon szét a számban és ne legyen túlzsúfolva. Itt ráadásul a kedvenc minimalista olasz pizzám, a Marinara, is kapható, ami pizzatésztából és fokhagymás paradicsomszószból áll, még sajt sincs rajta. Persze amikor meséltem róla másoknak, akkor kinevettek, hogy ez nem is pizza, de hát boldogok a tudatlanok. 🙂

Wasabi: Itt ünnepeltük a tavalyi évfordulónkat Marcival, a Jókai utcában lévő running sushi éttermükben. A sushi az egyik kedvenc ételem, itt pedig annyit lehet belőle enni, amennyi csak belém fér. Futószalagon jön folyamatosan mindenféle finomság, plusz hoznak levest és nagyon finom a fruity limonádé is, amibe rengeteg gyümölcsöt pakolnak. Aki a hagyományosabb ételeket kedveli az sem marad éhes, mert húsokból készült fogások is keringenek a szalagon.

Ti mit terveztek Valentin napra?

Leave a Reply

Your email address will not be published.