Kedvenc fényvédőim

Kedvenc fényvédőim

Nem mintha ez a bejegyzés csak most lenne aktuális (hiszen fényvédőt minden évszakban kell használni), de azért ez a napsütés meghozta a kedvemet ahhoz, hogy bemutassam a kedvenc SPF tartalmú termékeimet.

A fenti állítást szeretném még egyszer hangsúlyozni mielőtt belekezdünk, hiszen sajnos még mindig hallok olyan mondatokat, hogy fényvédős arckrémre csak napozáskor (?) van szükség. Sőt, van aki szerint még akkor sincs, csak, ha 1 óránál tovább vagy a napon… ezzel a mondattal egyébként ki lehetne kergetni engem a világból. Lehet, hogy 30 éve még ezt gondolták az emberek, de azóta sokat megtudtunk a káros UV sugárzásról és a következményeiről. Szóval ne érezd magad rosszul, ha Te vagy az egyedüli, aki szorgosan kenegeti magát, hidd el, hogy a bőröd az idő előrehaladtával meghálálja a törődést.

Én biztosra megyek és a legerősebb védelmet választom, ha az arcomról van szó! Épp ezért ezen a listán a négy darab termékből három 50 faktorral van ellátva. A Cerave fényvédője lóg ki a sorból a maga 25 faktorával, aminek az oka az, hogy ezt a terméket nem én vásároltam.

Az örök kedvencemmel kezdem a sort, ami a The Body Shop Skin Defence hidratálója. Az SPF 50 tartalma mellett ez a krém a környezeti hatásoktól is védi az arcbőrt. Nagyon könnyen beszívódik, csak minimálisan hagy zsíros érzetet maga után. (Sajnos még nem találtam meg azt a fényvédőt, ami teljesen matt finisht kölcsönöz az arcomnak, úgyhogy írjátok meg, ha ismertek ilyen terméket.) Pattanások nem jelentkeznek a használata után, ami nálam szintén kritérium. Annyira könnyed a formula, hogy néha edzés előtt is felkenem, ha napközben megyek le a terembe. Szerintem már így is rengeteg jót mondtam róla, de ezek tetejébe még késlelteti az öregedés első jeleit is. Ráadásul vegán. Tudtok ennél jobbat?

A Garnier Sensitive advanced szintén egy nagyon könnyed és gyorsan beszívódó formula. A káros napsugaraktól 50 faktorral véd, miközben hidratálja a bőrt. Azt mondanám, hogy a TBS olcsóbb kistestvére, ami a tudását és az állagát illeti. Nyaralásra is ezt vittem, kimondottan praktikus a mérete, nem foglal sok helyet.

A La roche-posay Anthelios fényvédős arcpermete picit más kategória nálam, mint a fenti kettő. Ezt inkább kiegészítésként használom, illetve, ha csak pár percre megyek ki az utcára valamiért. (pl boltba) Hiába 50 faktoros, mégsem érzem azt, hogy olyan jól befedné az arcomat a permet, mint egy hagyományos krém. Pozitívum egyébként, hogy rendelkezik mattító hatással, egyáltalán nem lesz fényes tőle az arcbőr. Amikor megjelenik pár pattanás, akkor edzések előtt is inkább ezt fújom magamra.

A Cerave Facial Moisturizing Lotion arckrém egy PR csomag részeként érkezett hozzám. 25 faktoros védelemmel van ellátva, ami szerintem kevés, viszont az állagát nagyon szeretem. A Cerave krémekről sok jót lehet hallani és valóban hűek a hírnevükhöz. Könnyen beszívódik, nem okoz pattanásokat, viszont ez sem hagy maga után matt finisht. Sajnos nem találtam belőle 50 faktorosat, ezért inkább azt javasolnám, hogy ezt a verziót a kevésbé napsütéses napokon érdemes elővenni.

Nálam az sem utolsó szempont, hogy mennyire lehet sminkelni a krémekre, ugyanis találkoztam már olyan fényvédővel, ami után darabokban pergett le rólam az alapozó. A fent említett termékek mindegyike megfelelő sminkalapot biztosít, sőt egy primer tudásával is vetekednek.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.