Kedvenc primerjeim

Home / Beauty / Kedvenc primerjeim
Kedvenc primerjeim

Amikor nem egy gyors hétköznapi sminket teszek fel mindig használok primert. Persze nem volt ez mindig így, viszont sok év rutin után rájöttem, hogy egy igazán jó primer tényleg megszépíti a sminket és az alapozást. Az igazán jó primer alatt azt értem, hogy ami az én bőrtípusomhoz a legjobban illeszkedik. Lehet, hogy a lentebb ajánlott termékek közül Nektek nem lesz mindegyik megfelelő, de mivel az én bőröm sem viselkedik mindig ugyanúgy, ezért szinte minden alkalomra találtam megoldást.

Emlékszem gimis koromban a smink abból állt, hogy felkentem a korrektort a bőrhibákra (régi szép idők, amikor még nem volt alapozóra szükségem), majd következett egy kis szemceruza+szempillaspirál és szájfény. Persze mai fejjel szörnyülködök, hogy ezt neveztem én sminkelésnek, de szerencsére folyamatosan ragadt rám valami a sminkes videókból, így ismerkedtem meg a primerekkel is. Eleinte fölöslegesnek tartottam, mondván az alapozó jól mutat nélküle is. Persze, amikor a nap végére teljesen kifénylett a bőröm, vagy amikor a pórusaim nagyobb rejtegetést igényeltek volna, elkezdtem gondolkozni, hogy talán mégse olyan rossz ötlet egy fontosabb sminknél eggyel több lépést bevetni.

Az első primer amit megvettem a NYX Pore filler terméke, hogy az orrom környékén lévő nagyobb pórusokat elrejtsem és egységesebb legyen a bőrfelszínem. Ezt a mai napig szeretem, viszont nem érdemes egész arcbőrön használni, inkább tényleg csak a pórusos, hibás részekre. Alkalmazásával az alapozó sokkal egységesebben fed, nem ül bele a méllyebb rétegekbe. Szintén NYX termék a Liquid illuminator, amit én primerként használok nyáron, szeretem, hogy barnás-fényes lesz tőle a bőröm, majd erre mehet az alapozó és sokkal szebb lesz az egész összhatás. Ez már mehet az egész arcra, úgy ahogy a többi termék is. A MAC Prep+Prime és Strobe cream termékeim pici minták, időnként használom őket. A Prep+Prime egy általános primer, szebben tapad rajta az alapozó és plusz hidratálást is ad a bőrnek. A Strobe cream pedig szintén ad egy gyöngyházas fényt az arcnak, ezt inkább akkor használom, ha úgy érzem, hogy illik az adott sminkhez. A végére hagytam a két legtöbbet használt primeremet: a MAC FIX+ cseresznyevirágos primerjét és a Kylie cosmetics sminkalapját. A FIX+ legtöbbször sminkfixálóként van emlegetve, de nekem úgy egyáltalán nem vált be. Nem szerettem volna viszont, hogy csak álljon a polcon ez a szépség, úgyhogy kipróbáltam primerként és szuper! Nagyon egyszerű használni, hiszen csak ráfújom az arcomra és kész is. Emellett pedig az illatát is imádom. Ezzel is sokkal szebb és tartósabb lesz az alapozó. A Kylie cosmetics primerje pedig szintén egy általános primer, minden bőrtípusra megfelelő és időtállóbbá teszi a sminket. Szépen hidratálja a bőrt és nem fényesedek ki tőle.

Érdemes tehát beszerezni 1-2 fajtát attól függően, hogy mit kíván épp a bőr. Szinte minden sminkalapról elmondható, hogy szebben tapad meg rajta az alapozó, úgyhogy, ha nem is minden nap, de egy fontosabb esemény előtt nekem a primer az első lépés a sminkelésnél.

Leave a Reply

Your email address will not be published.