Kék fény, ami ugyanolyan káros, mint az UV sugárzás

Home / Beauty / Kék fény, ami ugyanolyan káros, mint az UV sugárzás
Kék fény, ami ugyanolyan káros, mint az UV sugárzás

A HEV, vagy ismertebb nevén a kék fény egy újabb sugárzás, a mai kor velejárója, ami szintén károsítja, öregíti bőrünket.  A látható fény kék és a lila összetevőjét jelöli, ami a napsugárzásban is megtalálható. Károsítja látásunkat és bőrünk is öregszik tőle. Ennek a fénynek egész nap kitesszük a bőrünket, hiszen a monitorok, telefonok, TV-k is rendelkeznek kék fénnyel.

Paula Begoun, a Paula’s Choice alapítója szerint egy 30 faktorszámnál magasabb, UVB és UVA ellen is védő, antioxidánsokkal dúsított fényvédő szuper megoldás a kék fény ellen. Ez a nagy energiájú fény a bőr alsó rétegeibe is eljut, ahol szabad gyökök képződnek, ráncok és pigmentfoltok kialakulásához vezet. Ezért fontos az antioxidáns tartalmú krém. A Dermascope cikke szerint ezeken túl a krém tartalmazzon még: Melanint, Topical Luteint vagy Liposhield® HEV Melanint, amelyek direkt a HEV fény elleni védekezést szolgálják, de az ismert fizikai fényvédő összetevők, a titánium dioxid és a cink oxid is képesek megvédeni bőrünket a HEV fény egy részétől.

Van jó tulajdonsága is: fokozza az éberséget, javítja a hangulatot és a memóriát. Viszont ez a bejegyzés most arról szól, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy bőrünket kevésbé károsítsa. Szerencsére egyre több cég ismeri fel ezt az új veszélyt, úgyhogy több krém közül is választhatunk.

A  Kylie Skin arckrémje tartalmaz banánlevél, zab és narancshéj kivonatot, shea vajat, aloe verát, de ami most a legfontosabb az az indiai ginseng kivonat, ami segíti a kék fény elleni védelmet. Elvileg szuper sminkalap is, úgyhogy én tervezem is beszerezni ezt az arckrémet.

A Paula’s Choice Defense Essential Glow Moisturizer SPF30  széles spektrumú fizikai fényvédő antioxidánsokkal. Az Anti Pollution System elv alapján az 5 legfőbb környezeti ártalom káros hatásaival szemben segíti a bőr ellenállását: a légszennyezés, a káros UV és HEV fények, a cigarettafüst, a szmog és a károsanyag-kibocsátás. Tartalmaz  C-vitamint, niacinamide-t,  édesgyökéret,  kiwi és argán olajat.

A NIOD Survival 30 egy fizikai fényvédő, támogatja a bőr UV, HEV és Infravörös sugarakkal szembeni védekezőkészségét, erősíti a bőr stresszel és környezeti ártalmakkal szembeni ellenállását és antioxidánsokat is nagy mennyiségben tartalmaz.

Az Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex a szemkörnyék ápolására lett kifejlesztve. Segít az alváshiány, UV, környezetszennyezés, valamint kék fény látható hatásain. Megelőzi a szabadgyökök által okozott károsodást.

A krémeken túl mit tehetünk ellene? Állítsuk át éjszakai üzemmódba a telefonunkat, használjunk monitor szűrőt, kék fény szűrős szemüveget a számítógépezéshez és napszemüveget a szabadban.

Forrás:

https://www.paulaschoice.com/expert-advice/skincare-advice/sun-care/high-energy-visible-hev-light-and-skin-damage.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.