Készítsd fel magad a tavaszra!

Home / Beauty / Készítsd fel magad a tavaszra!
Készítsd fel magad a tavaszra!

Egyre többet süt a nap, melegszik az idő és az első gólyák is hazatértek már, ami egyet jelent azzal, hogy közeledünk a tavaszhoz. Nekem az ősz mellett a másik kedvenc évszakom ez. Végre változatosan lehet öltözködni, mert pont megfelelő az időjárás minden ruhadarabhoz. Előkerülhetnek a lengébb ruhák, szoknyák. Fontos viszont, hogy külsőnket is felfrissítsük, hiszen télen talán nem a legfontosabb szempont például a barnább bőr. Ezért itt is van pár tipp tőlem Nektek, ahhoz, hogy bomba formában várjátok a jó időt!

Mint feljebb is említettem, a rövidebb ruhák miatt több látszik a bőrünkből. Sokkal szebb, ha nem a téli fakó szín világít ilyenkor, hanem egy egészségesebb barna bőr. Nem szeretem a szoláriumot, szerintem nagyon káros, úgyhogy ezt semmiképp sem ajánlom Nektek! Helyette az önbarnítókban hiszek. Az én kedvencem a St. Tropez márka, amit a Notino oldaláról szoktam rendelni. A szép és tartós szín elérése érdekében a használat előtt pár órával érdemes leradírozni a bőrt. Ez egyébként is jót tesz a téli szárazság után. Egy kesztyű applikátorral célszerű felvinni az önbarnítót, mert így nem marad csúnya foltos a tenyér. És kész is az instant barna bőrszín! 🙂

Most, hogy már kellően barnák vagyunk rátérhetünk a következő pontra: a fogakra. Mindenki sokkal szebb, ha mosolyog, és ez a mosoly annál szebb minél vakítóbb. Manapság már rengeteg otthon is használható fogfehérítő szett létezik. Jelenleg a BrightWhite fehérítőt használom, hogy felfrissítsem a mosolyomat a jó időre. Egy kezelés eléggé időigényes, úgyhogy célszerű úgy szervezni azt a pár napot, amíg használod, hogy beleférjen a napi teendők mellett.

A téli hideg, a száraz levegő a hajunkat is megviseli. Amikor már érzem, hogy jobb az idő, bejelentkezek a fodrászomhoz hajvágásra, hogy felfrissüljenek a hajvégeim. Néha viszont jót tesz az otthoni extra ápolás is, úgyhogy ki is próbálok egy házi hajmaszkot, amit most Veletek is megosztok: egyenlő arányban keverj össze ricinus, olíva és kókuszolajat, majd kend fel a hajadra és hagyd hatni pár órán át, mielőtt kimosnád.

Végül pedig a körmök! Nálam nincs olyan, hogy téli vagy nyári szín, amilyen épp a hangulatom, olyan a körmöm színe is. Biztos már hallottátok, hogy a Pantone cég minden évben kikiáltja az év színét, ami idén a living coral lett. Nekem nagyon tetszik ez a szín, és úgy döntöttem, hogy be is szerzek egy ilyen lakkot, és most először ez lesz a tavaszi színem.

________________________________________________________________________________________

The sun shines bright, the weather is warming up and the first storks have returned, which means spring is coming. This is my favorite season beside autumn. Finally, you can dress up in a variety of ways, because the weather is right for every piece of clothing. We can wear flimsy dresses and skirts. It’s important to refresh our appearance, because in the winter the tan skin was not the number one aspect.  So here are some tips for you to wait the spring in bomb form!

As I mentioned above, the shorter dresses make more of our skin appear. It is much nicer if we have a healthier brown skin, than a pale colour like in winter. I don’t like the solarium, I think it’s very harmful, so I don’t recommend it for you anyway! Instead, I believe in self tans. My favorite is the St. Tropez brand I used to order from Notino. To achieve a beautiful and lasting colour, it is advisable to exfoliate the skin a few hours before use. Anyway it’s good after the winter because of the dry skin. It is advisable to apply a self tan with a glove applicator, as this will not leave a nasty stain on the palm. And the instant brown skin colour is ready! 🙂

Now that we are already pretty brown we can go to the next point: the teeth. Everyone is much nicer when  smiles, and this smile is more beautiful when it’s brighter. Nowadays there are plenty of home-based whitening kits available. I am currently using the BrightWhite tooth whitening to refresh my smile. One treatment is quite time consuming, so it is advisable to organize the few days when you use to fit your daily tasks.

The cold winter, the dry air, also bears our hair. When I feel that the time is better, I booked up for a haircut to get my hair refresh. Sometimes, however, the extra care at home is good too, so I try out a homemade hair mask that I share with you now: mix ricin, olive and coconut oil in equal proportions, then apply to your hair and let it work for a few hours before you wash.

Finally, the nails! I have no such thing as winter or summer colour, as my mood is, so is the colour of my nails. You’ve already heard that the Pantone company announces the colour of the year every year, which has become living coral this year. I like this colour very much, and I decided to get a nail polish, and for the first time this will be my spring colour.

Leave a Reply

Your email address will not be published.