A napokban kaptam egy természetes édesítőszert tesztelésre, aminek nagyon megörültem, hiszen próbálok egészségesebben étkezni. A sportolással nálam nincs gond, heti 4-szer mozgok, viszont az ételeknél sokszor megcsúszok. Itthon főzök a legtöbbször, de szeretek elcsábulni és készíteni egy-két finomságot. Egyik reggel például az amerikai palacsintát kívántam meg, és ezzel az édesítővel készítettem el. Mivel a matcha nagy kedvencem, ezért azzal is felturbóztam.
Az édesítő bevált, nincs furcsa íze és az adagolása megegyezik a cukoréval. Ezzel egyébként régebben sokszor gondban voltam, hogy, ha egy recept X cukor mennyiséget ír, akkor az vajon mennyi édesítőt jelent. Ezért se nagyon erőltettem a dolgot, viszont itt nincs számolgatás 😀 Ráadásul a nagypapám is ehet végre a sütijeimből, mert ezt az édesítőt cukorbetegek egy nyugodtan fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál FYTTIN édesítőszer
- 1 evőkanál matcha por
- 3 dl szójatej
- 50 g tejmentes margarin
- 1 db tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
Összekeverjük a száraz hozzávalókat. Megolvasztjuk a margarint, majd a többi nedves hozzávalóval együtt hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Habverővel összedolgozzuk, majd egy merőkanál segítségével felhevített, vékonyan margarinnal kikent serpenyőbe mérjük. Megsütjük a palacsinták mindkét oldalát, majd ízlés szerint tálaljuk gyümölcsökkel, juharsziruppal, lekvárral, vagy ahogy szeretjük 🙂
Leave a Reply