Night time routine

Kiskorom óta szeretem megtervezni a napjaimat és azon belül a napszakokat, mert így tudok igazán effektív lenni. Az esti rutin a belső békém fenntartása miatt fontos a számomra, ez amolyan pár órás énidő a lefekvés előtt. 

Szinte minden este elkészítek valamilyen koffeinmentes teát. Már maga a folyamat is nyugtatólag hat rám, tudom, hogy ilyenkor egy jó könyv vagy egy sorozat mellett lassan van időm elkortyolgatni és semmi sem zavar meg ebben. Szeretek olyan teákat választani, amikre, ha ránézek már rögtön jó érzéssel töltenek el. Ilyen számomra a Kusmi Tea, az English Tea Shop vagy a Rituals teái.

Imádok tisztán ágyba bújni, ezért minden esti rutinom a fürdéssel folytatódik. Akár viselek sminket, akár nem, az arcomat tisztítom meg először. A kevesebb vattakorong használat miatt mosható verziók mellett tettem le a voksomat. Az Eggo korongjait használom, amik pihe-puha anyagból készültek, ráadásul elég csak benedvesíteni őket vízzel és a legmakacsabb sminket is eltávolítják. Ennek ellenére én szeretem micellás vízzel alkalmazni. Utána bedobom a szennyes közé és egy alapos mosás után ismét használható.

Este az arcomat fürdés közben szoktam megmosni. Ha több időm van, akkor befekszem a kádba és podcastet hallgatok, amikor már késő van, akkor a zuhanyzás mellett döntök. Mint a teáknál, itt is a minőségi termékeket választom. A Rituals hab állagú tusfürdői a kedvencem, valóban wellness érzést adnak. Az arcomat is szeretem kényeztetni az Eggo arctisztító készülékkel, ami kellemes masszázzsal tisztít a szónikus technológiának köszönhetően. Ezt mindig egy arctisztító géllel együtt kell alkalmazni, most ebből is a márka saját verzióját használom. Ez egy 100 %-ban organikus összetevőkből álló gél, kifejezetten a készülékhez kifejlesztve. Található benne hialuronsav, C- és E -vitamin, valamint niacinamid is, a különlegessége pedig, hogy a zabfehérjék speciális réteget képeznek a bőr felületén, amelyek megnyugtatják a bőrt és kellemesebbé teszik a tisztítást. Az Eggo arctisztító készülék pedig ultrapuha szilikon sörtékkel van ellátva, ezért tényleg percekig belefeledkezek a használatába. Az alapos tisztálkodás után következik a testápolás és az arcápolási rutinom, de erről majd egy másik bejegyzésben írok részletesebben.

Este mindig bekapcsolom a diffúzort a hálószobánkban. Az illóolaj, amit belecseppentek, változó, a hangulatunkhoz igazodik. Nekem nagy kedvenceim a narancsos, fűszeres illatok, amik a Karácsonyra emlékeztetnek. Ezután naplót írok, bár sokszor van, hogy ez elmarad és másnap reggel pótlom.

Az éjjeliszekrényem mellett mindig van egy könyv, hiszen a legjobban az ágyban szeretek olvasni. Most épp az Erzsébet és Margit című könyvet kezdtem el, de az instagramomon találtok egy BOOKS highlightot, ahova mindig kiteszem az ajánlásaimat.

Számomra az az ideális, ha 10 óra körül már alszom, ezért igyekszem mindent úgy időzíteni. Sajnos nem mindig jön össze a sok teendő miatt, de próbálok legkésőbb 11-ig elaludni.

 

Reklám: A bejegyzést az EGGO szponzorálta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.