Organikus arcápolás

Home / Beauty / Organikus arcápolás
Organikus arcápolás

Emlékeztek az idei beauty fogadalmamra? Azóta is tartom magam a heti legalább egy arcpakoláshoz és egyéb extra arcápoláshoz. Nagyon sok arcmaszkot halmoztam fel az utóbbi időben, mindig épp a kedvem és a bőröm állapota alapján választom ki, hogy a nap végén mivel jutalmazom magam. Egyébként pár éve még nem voltam ennyire tudatos abban a tekintetben, hogy figyelek arra mi kerül a bőrömre. Pedig, ha belegondoltok nem mindegy mi szívódik fel a testünkbe! A természetes, natúr kozmetikumokat sokkal jobban szereti a bőröm, kevesebb a pattanás és az irritáció. Szerencsére egyre több cég ismeri fel  a jótékony hatásukat, mind a testünkre mind a bolygónkra nézve.

Minden nap arclemosó kefét használok a tisztításhoz, ezért heti egyszer szoktam csak egy plusz radírozást bevetni. A kedvencem jelenleg az Organic shop gyömbéres- cseresznyés arcradírja, finom az illata és sokkal puhább a bőröm, miután használtam. Utána feldobok egy arcmaszkot, közben pedig megnézem az emailjeimet, előkészítem másnapra a dolgaimat és olvasok egy picit. Szeretem több ideig is fennhagyni a bio kávé és selyem kivonatos arcmaszkot, mert nagyon jól hidratálja a bőrömet. Pattanásos, zsíros bőrre való pakolásoknál viszont ezt nem szabad, mert sokkal szárazabb lesz tőle az arc. Ha még van egy kis időm, akkor a hidratálókrémemet egy arcmasszírozó segítségével viszem fel az arcomra és pár percig még masszírozom vele a bőrömet.

A termékek, amiket jelenleg használok mind elismert organikus arcápolók, nem tartalmaznak szintetikus összetevőket, minden alapanyag ökológiai termelésből származik, nem tartalmaznak parapéneket ( kőolajszármazékokat), SLS, SLES mentesek és nem tartalmaznak mesterséges illatosítókat. A legnagyobb részük természetes gyümölcsökből, vajakból, örleményekből és egyéb anyagokból áll. Az illatuk ennek ellenére isteni és a hatásuk sem marad el. Ráadásul a termékek dizájnja is fiatalos, modern, szóval itt az idő, hogy teret hódítsanak a természetes kozmetikumok, amik megvédik a bőrt és a földünket. Kommentben írjátok meg Ti próbáltátok-e már vagy terveztitek-e használni az organikus kozmetikumokat?

Leave a Reply

Your email address will not be published.